[h=2]Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı balkabağı püresi (2 kareden 1 su bardağı çıkıyor)
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1, 5 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı içine koymak için parça bitter çikolata
- Üzerlerine koymak için parçalanmış sütlü çikolata (dilediğiniz kadar)
- Bir kabın içerisinde şeker, balkabağı yumurta, sıvı yağ vanilyayı ilave edip homojen olana kadar çırpalım.
- Başka bir kabın içerisinde un, zencefil, kabartma tozu, tarçın, tuz, karbonat ve çikolataları karıştıralım
- 3. Çırptığımız karışıma ekleyelim ve kısa bir sure karıtıralım hamur cıvık olmalı
- Hamurumuzu hazırlayıp buzdolabında 3 saat yada buzukta 1 saat bekletelim
- Bir kaşık yardımıyla soğuyan hamurlardan fırın tepsisine dizelim. Çok aralıklı olmasına dikkat edelim yoksa yayılıp birbirlerine yapışıyorlar. Ben 3 tane yanyana yani bir tepsiye 9 adet koyuyorum.
- 6. 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst yanacak şekilde yaklaşık 10-13 dakika pişirin. Ben 10 dakikada çıkarıyorum. Fırınımda bir kere 12 dakika tuttum fazla geldi. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayın ama lütfen fazla pişirmeyin bekledikçe sertleşecek
- 7. Fırından çıkarınca sütlü çikolataları üzerlerine hızlıca koyun sıcağıyla onlarda üzerinde hafif eriyorlar ve lezzet patlaması yaratıyorlar
- AFİYET OLSUN.