Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Cennet Corbası Tarifi İcin malzemeler[/h]
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 cay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Sıvı yağ
- Oncelikle uygun ebatlı bir tencere icerisine tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erimeye başladığında uzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
- Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının icerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
- Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Kavrulan sebzelerin uzerine once sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
- Corba piştiğinde, sebzelerin pure haline gelmesi icin blenderdan gecirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
- Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve icerisine toz biber ekleyerek kızdırın.
- Corbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı corbanın uzerinde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun.
- Sarımsak tozunuz yoksa, soğan ve patatesi kavurduktan sonra 2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Corbanın icerisinde tavuk suyu yerine, et suyu da kullanabilirsiniz.
- İsteğe gore lezzetini arttırmak icin, haşlanmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz.
- Corbayı mikserden gecirirken kıvamı koyu gelirse, goz kararı ılık su ilave edebilirsiniz.
- Cennet corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 85 kaloridir. Besin değerleri zengin olan cennet corbasını, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.