- 1 adet karnabahar (İri parçalar halinde doğrayın)
- 1 su bardağı mısır unu
Cıtır karnabahar yoğurt sosu icin
- 1 adet elma
- 1 avuç fındık (İri çekilmiş)
- Bir tutam köri
- Birkaç dal dereotu (İnce kıyılmış)
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
[h=3]Çıtır karnabahar Nasıl Yapılır[/h] Ozel soslu cıtır karnabahar lezzetine doyamayacaksınız.
- Sosu için elmanın kabuğunu soyup bir kaseye rendeleyin. Üzerine yoğurdu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
- Karnabaharı tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Az mısır unu ile paneleyin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sos ile birlikte ılık servis edin.
Nefis kıymalı karnabahar tarifi icin tıklayın.