Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bayat ekmek çorbası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
[h=3]Bayat ekmek çorbası tarifi icin malzemeler[/h]
  • 1/2 adet bayat ekmek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 su bardağı süt
[h=3]Bayat ekmek çorbası Nasıl Yapılır[/h]
  • Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Puf noktası:

  • Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri et suyu kaynamaya başlayınca ilave ederseniz, ekmekler çok daha iyi dağılır. Aksi halde ekmekler hamurlaşabilir.