Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Bayat ekmek çorbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 1/2 adet bayat ekmek
- 4 su bardağı et suyu
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dal maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 4 su bardağı süt
- Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
- Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri et suyu kaynamaya başlayınca ilave ederseniz, ekmekler çok daha iyi dağılır. Aksi halde ekmekler hamurlaşabilir.