Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Az Kıymayla Kızarmış Sebze Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Daha sonra uygun bir tencereye kızarmış olan patatesi diziyoruz.
Ustune karnıyarık ici gibi hazırlanan kıymalı sostan gezdiriyoruz.
Kabak ve havucu diziyoruz.
Uzerine yine kıymalı sostan yayıyoruz.
En ustte de kızarmış olan kapya biber ve carliston biberi diziyoruz. (ben carlistonları dondurucudan cıkarmıştım kızartmadım oyle koydum)
Domatesi dilimleyip onuda tencereye yerleştiriyoruz.
Son olarak salcayı yarım bardak sıcak suyla acıp icine baharatları ilave edip karıştırıyoruz ve yemeğin uzerine gezdirip tuz serpip kapağını kapatıyoruz.
Once orta ateşte daha sonra kaynayınca kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Sonra tabağa alıp maydanoz serpip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
[h=2]Az Kıymayla Kızarmış Sebze Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 adet kabak
- 1 adet havuc
- 1 adet patates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil carliston biber
- 1 tatlı kaşığı domates salcası
- 1 cay kaşığı biber salcası
- 1 cay kaşığı pulbiber
- 1 cay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy domates
- 100 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 cay kaşığından biraz az biber salca
- 1 cay kaşığı domates salcası
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 cay bardağı kadar sıcak su (Karnı yarık ici gibi hazırlıyoruz sosu)
- Kıyılmış maydanoz
Daha sonra uygun bir tencereye kızarmış olan patatesi diziyoruz.
Ustune karnıyarık ici gibi hazırlanan kıymalı sostan gezdiriyoruz.
Kabak ve havucu diziyoruz.
Uzerine yine kıymalı sostan yayıyoruz.
En ustte de kızarmış olan kapya biber ve carliston biberi diziyoruz. (ben carlistonları dondurucudan cıkarmıştım kızartmadım oyle koydum)
Domatesi dilimleyip onuda tencereye yerleştiriyoruz.
Son olarak salcayı yarım bardak sıcak suyla acıp icine baharatları ilave edip karıştırıyoruz ve yemeğin uzerine gezdirip tuz serpip kapağını kapatıyoruz.
Once orta ateşte daha sonra kaynayınca kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Sonra tabağa alıp maydanoz serpip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun