Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Az Kıymayla Kızarmış Sebze Yemeği

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Az Kıymayla Kızarmış Sebze Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuc
  • 1 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil carliston biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salcası
  • 1 cay kaşığı biber salcası
  • 1 cay kaşığı pulbiber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy domates
Kıyma Sos icin

  • 100 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 cay kaşığından biraz az biber salca
  • 1 cay kaşığı domates salcası
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 cay bardağı kadar sıcak su (Karnı yarık ici gibi hazırlıyoruz sosu)
Uzeri İcin

  • Kıyılmış maydanoz
[h=2]Az Kıymayla Kızarmış Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı[/h] Sebzeleri soyup ister kup ister başka şekilde doğrayıp kızgın yağda bir iki dondurerek kızartıyoruz.
Daha sonra uygun bir tencereye kızarmış olan patatesi diziyoruz.
Ustune karnıyarık ici gibi hazırlanan kıymalı sostan gezdiriyoruz.
Kabak ve havucu diziyoruz.
Uzerine yine kıymalı sostan yayıyoruz.
En ustte de kızarmış olan kapya biber ve carliston biberi diziyoruz. (ben carlistonları dondurucudan cıkarmıştım kızartmadım oyle koydum)
Domatesi dilimleyip onuda tencereye yerleştiriyoruz.
Son olarak salcayı yarım bardak sıcak suyla acıp icine baharatları ilave edip karıştırıyoruz ve yemeğin uzerine gezdirip tuz serpip kapağını kapatıyoruz.
Once orta ateşte daha sonra kaynayınca kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
Sonra tabağa alıp maydanoz serpip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun