Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 1 kutu Bruksel lahanası
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 havuc
- 5-6 yaprak kurutulmuş domates
- 1 cay kaşığı toz şeker
- 1 cay kaşığı tuz
- 2 portakalın suyu
- Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu da iri kupler halinde doğrayın. Kuru domatesleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı, havucu ve ince doğradığınız kurutulmuş domatesleri birlikte kavurun. Enine ikiye kestiğiniz Bruksel lahanalarını ekleyin. Tuzu, toz şekeri ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.