Magazin Editor
Magazin Habercisi
Evde sut olmadığı zaman denedim krep e yoğurt koymayı. Artık goz alışkanlığı da olunca hangisi elimin altındaysa onu koyarak yapıyorum. Siz de sut olmadığı zaman krep yapmaktan vazgecmek istemiyorsanız yoğurt ile deneyebilirsiniz. Hic bir farkı yok.
Yoğurtlu Krep
Malzemeler(3-4 adet):
Yoğurtlu Krep
Malzemeler(3-4 adet):
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt suyu (ekşi ise sadece su da olur)
- 4 yemek kaşığı un
- 1 cay kaşığı kabartma tozu
- 1 silme cay kaşığı tuz
- 2 cay kaşığı şeker
- Yumurtayı kaseye kırıp catal veya cırpma teli ile cırpın
- Uzerine yoğurdu ekleyip puruzsuz kıvama gelene kadar cırpmaya devam edin
- Ekşi değilse eğer yoğurdun suyundan veya icme suyu ekleyip cırpın
- Ununu da ekleyip puruzsuz kıvama gelene kadar cırpın
- Kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyip karışana kadar cırpın.
- Yapışmaz tavaya 1 cay kaşığı tereyağı ekleyip eritin, yağı tavanın her yerine dağıttıktan sonra krep hamurundan 1 kepce tavanın ortasına dokun. Tavayı yanlara eğerek hamurun tavaya yayılmasını sağlayın
- Bir tarafı kızarıp piştikten sonra diğer tarafını da bir spatula ile cevirip pişirin.
- Her yeni krep icin tavaya 1 cay kaşığı yağ ekleyin
- Krep hamuruna hem tuz hem şeker koyduğum icin tuzlu yiyeceklerle de şekerli yiyeceklerle de yenilebilir
- Kabartma tozu kullanmayabilirsiniz ama kullanırsanız daha guzel olur.
- Daha kalın pişirerek aynı hamurdan pancake yapabilirsiniz
- Krep hamurunu pişirip sarma borekler hazırlayabilirsiniz. Daha once yaptığım borek tarifi icin tıklayın.