Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Yeşil elmalı kereviz corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet buyuk boy soğan (Kup kup doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak
- 4 adet orta boy kereviz (Soyulmuş ve kucuk parcalar halinde kesilmiş veya robotta ufaltılmış, 1-2 cm)
- 4 sap kereviz (Dilimlenmiş, 1-2 cm)
- 3 su bardağı su
- 1.5 yeşil elma (4’e bolunmuş ve cekirdekleri cıkarılmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Birkac tutam karabiber
- Tereyağı ve sıvı yağı tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye dek kavurun. Sarımsak ve kerevizleri de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Suyu ekleyin ve kaynayınca altını kısın. Suyun hafifce fokurdaması yeterlidir. Kerevizlere catal rahatca batacak kıvama gelinceye dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Burada, kerevizlerin boyutuna gore pişme suresi uzayabilir. Pişme suresi uzarsa az miktarda su ekleyebilirsiniz.
- Kerevizler yumuşayınca elma, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Hem elmalar hem de kereviz iyice yumuşayınca puruzsuz olana dek blender’dan gecirin. Bu aşamada tuzunu, biberini kontrol edin ve dilerseniz ekstra lezzet icin tereyağı ilave edin.
- Bu corba biraz koyu kıvamlı oluyor, dilerseniz damak tadınıza gore su ekleyip seyreltebilirsiniz.