[h=2]Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- Pandispanya kekim diğer tarifimde var
- 1 lt süt
- 1 su bardağına mısır nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti( kutunun içinde 2 paket var 1 tanesini kullanıyoruz)
- İstediğiniz şekerleme ve çikolatalar
- Öncelikle pandispanya yapılır. Soğuyunca 3 e bölünür.
- Kreması için 1 lt süte, un, nişasta, şeker koyulur iyice tel çırpıyla karışrırılır ocağa koyulur
- Pişen krema kapatmaya yakın vanilya ve margarin eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremaya krem santi toz halinde eklenir mikserle çırpılır.
- En az 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- 3 e bölünen pandispanya kekin ilk katı sütle ıslatılır krema sıkma torbası kullanılarak sıkılıp şekil verilir ben birazcık ortasına damla çikolata ve muz serpiştirdim ikinci katta aynı şekil yapılır.
- Son katıda yaptıktan sonra buzdolabına kaldırdım. Süsleme işlemini servise yakın yaptım şekerlemeler renk vermesin çikolotada bayatlama olmasın diye.