Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yalancı Cerkez Tavuğu

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Daha once hic cerkez tavuğu yememiştim ama Bursa'da Ciğdem'in yaptığı bu lezzeti o kadar cok beğendim ki en kısa zamanda ben de hemen denedim. Gercekten cok guzel oluyor.

Bu tarifle Ciğdem 2009 yılında Lezita'nın yaptığı 'Tavuk Yemekleri Yarışması'nda dereceye girip Tavuk Yemekleri Kitabında yer almış.

YALANCI CERKEZ TAVUĞU

Malzemeler:

  • 1 butun tavuk goğsu
  • 2 tane defne yaprağı
  • 4 tane karabiber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane kozlenmiş patlıcan(irice olursa iyi olur)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz
  • tuz,toz karabiber
  • Uzeri icin;tereyağı ve kırmızı biber (istediğiniz miktarda)

Hazırlanması:

  • Tavuk goğsunu,defne yapraklarını ve tane karabiberleri iyice yıkayıp uzerini ortecek kadar su koyarak haşlıyoruz.
  • Diğer tarafta ceviz ,sarımsak ve tuzu incecik olacak şekilde rondoda cekiyoruz.
  • Patlıcanları da ayrıca rondoda cekerek inceltiyoruz.
  • Cukurca bir kapta yoğurt,mayonez,cevizli karışım,patlıcan ve galeta ununu iyice karıştırıyoruz.Karışım cok koyu olursa soğuyan tavuk suyuyla inceltebiliriz.
  • Haşlanmış tavuklarımızı soğutup kup kup doğruyoruz.(mutlaka bıcakla doğrayın.Oteki turlu iplik iplik pekte hoş olmuyor)
  • Butun malzeme iyice karışana dek uğraşıyoruz.Karışımı servis yapacağımız tabağa alıp uzerine kırmızı biberli tereyağını gezdiriyoruz.