Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yağlı Turşu

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Yağlı Turşu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • Yarım kilo kıl biber veya normal biber
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase kaynatılmış domates rendesi
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
[h=2]Yağlı Turşu Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Sirke, su ve yağ kaynatılır kaynayan karışıma doğranmış biber ilave edilir .
  2. Biberler sarılaşana kadar karıştırılır.
  3. Daha sonra sarımsak ilave edilir .
  4. 2 dk kadar da onunla sarımsakla çevrilir .
  5. Dağa sonra domates sos dökülür .
  6. 3 -5 dk kaynatılır. Tuzu ilave edilir .
  7. Kıyılmış maydanoz ilave edilir kışlık isterseniz kaynar kaynar kavanoza doldurulur .
  8. Ağzı sıkıca kapatılır fotoğraf takı ölçü ben bir buçuk kilo biberle yaptım o yüzden fazla çıktı bu tek ölçülük tariftir çoğalmak isterseniz ona göre malzemeyi yükseltin.
    Not: taze nane de çok yakışıyor maydanozla beraber.