Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yağlı Biber Turşusu (Yapmayan Kalmasın)

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Yağlı Biber Turşusu (Yapmayan Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1, 5 kilo turşuluk biber istediğiniz çeşit
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kalın tuz
  • 2 su bardağı su
  • İsteğe göre maydanoz
[h=2]Yağlı Biber Turşusu (Yapmayan Kalmasın) Tarifi Yapılışı[/h]Merhaba arkadaşlar bu tarifi ister kışa sakla ister hemen aç ertesi gün yemeye başla yemelere doyum olmuyor benim biberim birazcık fazla elimde tam altı kilo biber var.

  1. İlk olarak biberlerin sap kısmını keselim biberlerin boyutunu istediğiniz gibi keselim çok uzunları 3 e biraz kısaları 2 ye kısaları ise kesmiyorum.
  2. Daha sonra güzelce yıkayalım süzgece alalım bu ölçülere göre tencereye 3 su bardağı sirke 3 su bardağı sıvı yağ 6 su bardağı su 3, 5 yemek kaşığı kalın tuz ölçü çoğalınca sarımsaklar da 3 baş oldu tabi ocağa koyup kaynatalım.
  3. Kaynamaya başlayınca biberleri ilave edelim sürekli alt üst edelim.
  4. Sararmaya başlayınca süzgeç yardımıyla tepsiye çıkaralım.
  5. Üzerine soyulmuş sarımsakları doğrayalım biberler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım
  6. İsteğe göre maydanoz katabilirsiniz soğuyan biberleri kavanozlara dolduralım.
  7. Üzerine tencerede soğuyan yağlı suyu kavanozlara dolduralım.
  8. Bu esnada turşumuzun tuzuna bakalım eksikse tuz ekleyelim kapakları kaynatıp kavanozların ağzını sıkıca kapatalım.
  9. Serin bir yere alalım üzerini saralım benim 4 büyük kavanoz birde bir kiloluk kavanozum çıktı. Birini yemeye başladım bile diğerleri kışlık.
    Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun