Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vişneli Lokum

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Vişneli Lokum Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı teremyağı
Süslemem için

  • Fıstık fındık ceviz tercih size kalmış
[h=2]Vişneli Lokum Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Lokumu muzu yapmak için öncelikle tenceremize vişne suyu şeker ve nişastayı koyup pişiriyoruz.
  2. Pişince ocaktan alıp teremyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Bardaklarımızı soğuk sudan geçirip pişirdiğimiz muhallebinizden döküyoruz.
  4. İlk sıcağı çıkınca buzdolabına koyuyoruz. İyice donması için donan muhallebimizi çıkarmak için bayrağımızı ters çevirip çıkartıyoruz dilimleyip hindistan cevizine buluyoruz susluyoruz afiyet olsun