[h=2]Vişneli Lokum Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 su bardağı vişne suyu
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı teremyağı
- Fıstık fındık ceviz tercih size kalmış
- Lokumu muzu yapmak için öncelikle tenceremize vişne suyu şeker ve nişastayı koyup pişiriyoruz.
- Pişince ocaktan alıp teremyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Bardaklarımızı soğuk sudan geçirip pişirdiğimiz muhallebinizden döküyoruz.
- İlk sıcağı çıkınca buzdolabına koyuyoruz. İyice donması için donan muhallebimizi çıkarmak için bayrağımızı ters çevirip çıkartıyoruz dilimleyip hindistan cevizine buluyoruz susluyoruz afiyet olsun