- 700 gr kucuk boy patates
- 1 tutam safran
- 1 cay kaşığı kori
- 2 dal maydanoz
- Yarım cay kaşığı kimyon
- 4 taze soğan sapı
- 4 corba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
[h=3]Soslu patates Nasıl Yapılır[/h]
- Taze soğan saplarını temizleyip 2-3 cm uzunluğunda kesin. Maydanozu temizleyip doğrayın. Patatesleri soyup tencereye alın.
- Uzerini ortecek kadar su ilave edip haşlayın. Su kaynayınca safranı ekleyip karıştırın. Patatesleri hafif diri kıvamda haşlayıp kevgirle ayrı bir tabağa alın.
- Zeytinyağı, soğan, maydanoz, kori ve kimyonu fırın tepsisine alın. Patatesleri ekleyip tuz serpin ve harmanlayın.
- Onceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soslu patatesleri, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soslu Patates Puf Noktaları Nelerdir?
- Haşlama işlemini kısaltmak icin su ısınmaya başladığında patatesleri ekleyin.
- Haşlama suyunun icerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Patatesleri sosla harmanlayın ve sosun her tarafa ulaştığından emin olun.
1 Porsiyon Soslu Patates Kac Kalori?
- Soslu patateslerin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyonun icerisinde ortalama 4 adet patates topu bulunur.
Daha fazlası icin sofralarınızı renklendirecek sebze yemeklerine goz atmayı unutmayın.