Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soslu patates

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 700 gr kucuk boy patates
  • 1 tutam safran
  • 1 cay kaşığı kori
  • 2 dal maydanoz
  • Yarım cay kaşığı kimyon
  • 4 taze soğan sapı
  • 4 corba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
[h=3]Soslu patates Nasıl Yapılır[/h]
  • Taze soğan saplarını temizleyip 2-3 cm uzunluğunda kesin. Maydanozu temizleyip doğrayın. Patatesleri soyup tencereye alın.
  • Uzerini ortecek kadar su ilave edip haşlayın. Su kaynayınca safranı ekleyip karıştırın. Patatesleri hafif diri kıvamda haşlayıp kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  • Zeytinyağı, soğan, maydanoz, kori ve kimyonu fırın tepsisine alın. Patatesleri ekleyip tuz serpin ve harmanlayın.
  • Onceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soslu patatesleri, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Soslu Patates Puf Noktaları Nelerdir?

  • Haşlama işlemini kısaltmak icin su ısınmaya başladığında patatesleri ekleyin.
  • Haşlama suyunun icerisine bir tutam tuz ekleyin.
  • Patatesleri sosla harmanlayın ve sosun her tarafa ulaştığından emin olun.
1 Porsiyon Soslu Patates Kac Kalori?

  • Soslu patateslerin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyonun icerisinde ortalama 4 adet patates topu bulunur.
Daha fazlası icin sofralarınızı renklendirecek sebze yemeklerine goz atmayı unutmayın.