Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sezar salata

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 su bardağı kup doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parca ancuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım cay kaşığı hardal
  • Yarım cay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez
[h=3]Sezar salata Nasıl Yapılır[/h]
  • Mayonez, ancuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile puruzsuz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp suzdurun. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu uzerine dokup iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Uzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe gore hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tum malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice ozdeşleşene kadar karıştırın.
Sade olarak veya yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Garniturler zenginleştirilen nefis rus salatası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.