Magazin Editor
Magazin Habercisi
Semizotlu Atom nasıl yapıır ve Malzemeleri
400 gr. semizotu – temizlenmiş
1 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 – 6 adet acı kuru kırmızı biber
Temizlenmiş semizotlarını kalın saplarından ayırarak elinizle koparın ve buyuk bir kaseye alın.
Uzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Sarımsağı ezin ve semizotlarının icerisine karıştırın.
Acı biberlerinizi kucuk kucuk doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
Doğradığınız biberleri zeytinyağın icerisine alın ve birkac tur cevirin.
Biberlerin tohumları yanmadan ocaktan alın.
Hazırladığınız yoğurtlu semizotunu servis edeceğiniz tabağa alıp, uzerine biberleri ve yağı gezdirerek servis edin.
400 gr. semizotu – temizlenmiş
1 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 – 6 adet acı kuru kırmızı biber
Temizlenmiş semizotlarını kalın saplarından ayırarak elinizle koparın ve buyuk bir kaseye alın.
Uzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Sarımsağı ezin ve semizotlarının icerisine karıştırın.
Acı biberlerinizi kucuk kucuk doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
Doğradığınız biberleri zeytinyağın icerisine alın ve birkac tur cevirin.
Biberlerin tohumları yanmadan ocaktan alın.
Hazırladığınız yoğurtlu semizotunu servis edeceğiniz tabağa alıp, uzerine biberleri ve yağı gezdirerek servis edin.