Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sarı mercimekli krep

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1/2 cay bardağı iyice haşlanmış sarı mercimek
  • 1/2 cay bardağı pirinc unu
  • 1/2 cay bardağı su
  • 1 cay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Birer tutam tuz, toz şeker, kimyon, karabiber
  • Zeytinyağı (Tavayı yağlamak icin)
[h=3]Sarı mercimekli krep Nasıl Yapılır[/h]
  • Haşlanmış mercimeği, pirinc ununu, suyu ve zencefili mutfak robotuna alın. Puruzsuz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Tavayı 2 cay kaşığı kadar yağla yağlayın. Ortasına kucuk bir kepce mercimekli karışımdan dokun. Hamurun tavaya eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Uzeri goz goz olunca diğer tarafını cevirin. Hamur pişince ocaktan alın ve iki kağıt havlu arasına alarak yumuşak kalmasını sağlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
  • Krepler bitince catalla ezilmiş suzme peynir, ince kıyılmış maydanoz ve zar şeklinde doğranmış biber karışımından yayın. İkiye veya uce katlayıp servise hazır edin.