Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pratik Ağlayan Kek Tarifi

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
Ağlayan kek tarifi her dönem popülerliği sürdürmüş bir kek tarifidir. Pratik kek tarifi arayanlar için hem kek hem pasta tadında olması ile gönülleri fethetmiş harika bir kek tarifi :) Özellikle çay saatleri için hazırlanır ve sevmeyeni yoktur misafirlerinize rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Küçük büyük herkese beğeneceği ve her tarif defterinde mutlaka olması gereken garanti bir tarif.
[h=2]Pratik Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler[/h]Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt
Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
  • 1 paket çikolata sosu
[h=2]Pratik Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
  3. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
  4. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170C fırında pişirilir.
  5. İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  6. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür,
  7. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
  8. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
  9. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
  10. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Ağlayan kek tarifi için sıkça sorulan sorulara yanıt vermeye çalışacağım.
[h=5]Ağlayan Kek hamurum çok koyu oldu ne yapabilirim?[/h]Ağlayan kek hamuru çok akışkan bir hamur değildir ancak içerisindeki sıvı malzeme miktarı çok değil, eğer kullandığınız yumurtalar küçük ise o zaman kek hamuru koyu kıvamlı olabilir. Tarif videosunda kıvamını net bir şekilde görebilirsiniz eğer sizin hamurunuz koyu kıvamlı ise süt miktarını biraz artırarak hamurunuzu daha akışkan hale getirebilirsiniz.
[h=5]Kek pişirirken fırını turbo yani fanlı olarak mı çalıştırmalıyım?[/h]Hayır sadece alt ve üst pişirmeyi açarak fırının orta rafında pişirebilirsiniz.
[h=5]Krem şanti yerine pasta kreması kullanabilir miyim?[/h]Ağlayan kek tarifinin özelliği krem şantili olmalıdır. Pasta kreması kullandığınızda ağlayan kek olmaz adı ama tadı da kötü olmaz :) sevdiğiniz bir krema ile de yapabilirsiniz.
[h=5]Üzeri için hazır çikolata sos kullanabilir miyim?[/h]İster evde yapın ister hazır alın fark etmez :)
Ağlayan kek tarifimi bugün itibari ile 430 kişi denemiş ve beğenmiş, tabii ki bu sayı yalnızca fotoğraf gönderen takipçilerime ait onun dışında deneyen binlerce kişi olduğunu biliyorum :) bu mutluluk verici. Deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun.