Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 su bardağı domates konservesi (Tercihen ev yapımı)
1 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
1 cay kaşığı kimyon
3 yaprak pazı
Sumaklı su icin;
1 yemek kaşığı sumak
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı bal
Oncelikle sumaklı suyu hazırlayın. Bunun icin suyu kaynatın. Su kaynayınca icine bal ile sumağı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, 10 dakika demlendirip suyunu suzun. Sumak suyunuz hazırdır.
Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince kup doğradığınız soğanları ekleyin. Surekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Sumaklı suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyin. Birkac dakika daha kavurduktan sonra etleri ilave edin. Etlerin rengi değişince hemen ardından kimyonu, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ve defne yaprağını ekleyin. 3 Birkac dakika daha kavurduktan sonra salcayı, havucları, onceden hazırladığınız 2 su bardağı sumak suyunu ve domates konservesini ekleyin.
Tum malzemeyi karıştırdıktan sonra yuksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1 saat boyunca etleri pişirin.
Ocaktan almaya 15 dakika kala ince kıyılmış pazı yapraklarını ilave edin. Pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis etmeden once icindeki sarımsakları ve defne yaprağını ayırıp atın. Sıcak servis yapın.