Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcanlı Börek (Baklavalık Yufkadan)

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Patlıcanlı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1 paket baklavalık yufka (850 gr olandan)
  • 1 şişe soda
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçine:

  • 2 patlıcan
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet sivri biber (tatlı olacak)
  • 4 adet mevsimlik domates
  • Kimyon, pulbiber, karabiber ,tuz ,kekik ve nane
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
Üzerine:

  • Susam
[h=2]Patlıcanlı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk önce iç harcını hazırlayalım. En başta doğradığımız soğanları ocakta sıvıya ile hafif pembeleşsene kadar kavuralım
  2. Sonra doğradığımız biberleri ilave edip onlarda biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız patlıcanları da ekleyip karıştıralım.
  3. Patlıcanların rengi değiştikten sonra içine domatesi ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Baharatları ve sarımsağı da ekledikten sonra ocaktan alalım.
  5. Böreği yapmak içinde önce arasına ve üzerine süreceğimiz sıvı karışımı yapalım soda süt yumurta sıvı yağ ve tuz bi kapta iyice çırpılır
  6. Baklavalık yufka düz bir zemine serilir ve bu karışımdan 1 kaşık dökülür. İyice her tarafına yayılır.
  7. Üzerine tekrar bi yufka daha serilir ve tekrar o sütlü karışımdan dökülüp yayılır. Bu şekilde 7 kat olacak şekilde işleminize devam edin.
  8. Sonra iç harcımızı arasına koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Ve pişiriceğimiz tepsiye koyuyoruz.
  9. Diğer yufkalara da bu işlemi yaptıktan sonra yufka rulolarını tepsinin içinde 4 eşit parçaya bölüyoruz
  10. Sütlü karışımı da üzerine eşit bir şekilde döküp her bi dilimin üstüne susam serpiyoruz ve fırına veriyoruz.
  11. 200 derece fırında 15 dk pişmesi yeterlidir. Afiyet olsun.
    (Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim)