[h=2]Patlıcanlı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 paket baklavalık yufka (850 gr olandan)
- 1 şişe soda
- 2 yumurta
- Tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 patlıcan
- 1 büyük boy soğan
- 2 adet sivri biber (tatlı olacak)
- 4 adet mevsimlik domates
- Kimyon, pulbiber, karabiber ,tuz ,kekik ve nane
- 2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Susam
- İlk önce iç harcını hazırlayalım. En başta doğradığımız soğanları ocakta sıvıya ile hafif pembeleşsene kadar kavuralım
- Sonra doğradığımız biberleri ilave edip onlarda biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız patlıcanları da ekleyip karıştıralım.
- Patlıcanların rengi değiştikten sonra içine domatesi ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
- Baharatları ve sarımsağı da ekledikten sonra ocaktan alalım.
- Böreği yapmak içinde önce arasına ve üzerine süreceğimiz sıvı karışımı yapalım soda süt yumurta sıvı yağ ve tuz bi kapta iyice çırpılır
- Baklavalık yufka düz bir zemine serilir ve bu karışımdan 1 kaşık dökülür. İyice her tarafına yayılır.
- Üzerine tekrar bi yufka daha serilir ve tekrar o sütlü karışımdan dökülüp yayılır. Bu şekilde 7 kat olacak şekilde işleminize devam edin.
- Sonra iç harcımızı arasına koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Ve pişiriceğimiz tepsiye koyuyoruz.
- Diğer yufkalara da bu işlemi yaptıktan sonra yufka rulolarını tepsinin içinde 4 eşit parçaya bölüyoruz
- Sütlü karışımı da üzerine eşit bir şekilde döküp her bi dilimin üstüne susam serpiyoruz ve fırına veriyoruz.
- 200 derece fırında 15 dk pişmesi yeterlidir. Afiyet olsun.
(Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim)