Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcan Tavası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Diğer posta gelen yorumlarda teknik bir sorun oluştu, onay veremiyorum. O yuzden yeni bir post actım. Diğerine yorum yapan arkadaşlardan ozur diliyorum.



Yazın en cok tuketilen sebzelerinden biri patlıcan. Bu hali ise kızartması ile yapılan şakşukaya harika bir alternatif. Ustelik yağı azaltılarak diyet yemeği olarak bile tuketilebilir. Ama yağ azaldıkca lezzetinin de azalacağını unutmamak gerek.



Patlıcan Tavası

Malzemeler (2 kişilik):

  • 1 adet kemer patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karışık salca
  • 1/2 cay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 cay bardağı su
  • tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanması:

  • Patlıcanı alacalı soyup kızartmalık gibi halka halka doğrayın
  • Soğanı halka halka doğrayın
  • Domates ve biberi dorde bolup doğrayın
  • Sarımsakları 2-3 parcaya doğrayın
  • Tum malzemeyi yayacak buyuklukte bir tepsiye alın
  • Bir kasenin icinde salca, tuz ve baharatların uzerine suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Sosu malzemenin uzerine dokup elinizle harmanlayıp tepsiye yayın (patlıcanlar ust uste gelmesin)
  • 190 derece ısıtılmış fırında arada karıştırarak pişirin.
  • Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.