Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Patatesli yeşil corba tarifi icin malzemeler[/h]
- 1 avuc brokoli
- 1/2 bağ ıspanak
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 + 1/4 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- İrice doğranmış soğan, ıspanak ve brokoliyi corba tenceresine alın. Zeytinyağı ilave edip, kısık ateşte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Suyunu ekleyip, kısık ateşte tencerenin kapağı yarım kapalı olacak şekilde 10-15 dakika kaynatın.
- İrice doğranmış patatesleri ilave edip, 10-15 dakika daha kaynatın. Blender’den gecirip, sıcak olarak servis yapın.
Servis onerisi
Kıtır simit dilimleri, krema kıvamında cırpılmış suzme yoğurt, nar ve taze kekik ile servis yapın. Dilerseniz, mısır ekmeği ile birlikte de sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
- Corbayı hazırlamadan once ıspanakları elma sirkesinde bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
- Ispanağın koklerini elinizle kopartın. Bıcakla keserseniz vitaminleri azalacaktır.
- Brokoliyi ciceklerine ayırın, sudan gecirin ve kenarda bekletin.
- Corbayı pişirirken tahta kaşık kullanın ve topaklanma oluşmasını onlemek icin devamlı karıştırın.
- Patatesli yeşil corbanın bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. İceriğinde birbirinden faydalı mineraller barındıran bu tarifi, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.