Magazin Editor
Magazin Habercisi
Bu haftaya salatayla başladığım gibi salata ile bitireyim. Herkesin bildiği bir patates salatası vardır mutlaka. Ama ben gecen sene hayatımda yediğim en guzel patates salatasını eşimin teyzesinde yemiştim. Eh biraz zaman gecti uzerinden ama nihayet 1 sene sonra da olsa tarifi almayı nihayet başarabildim. Bana guzel olmasının sebebinin kullandığı ekşilerde olduğunu soyledi. Bir de yeşillik olarak sadece yeşilbiber, soğan ve maydanoz koymuş, kattığı turşu ile salataya guzel bir lezzet katmıştı. Gecen hafta akşam yemeğine hazırladığımız corbanın yanına iyi gideceğini duşunerek bazı malzemeler eksik olduğu halde ilk denememi yaptım. Tadı bu halde de guzeldi ama bir dahakine diğer malzemeleri de tam ederek daha da guzel bir sonuc almayı umit ediyorum.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 3 adet patates (yaklaşık 1/2 kg.)
- 1 adet kuru soğan (aslında taze soğan kullanılması gerekiyor, ben olmadığından kuru kullandım)
- 1 avuc kadar maydanoz
- 2-3 yeşil biber
- salatalık turşusu (salatalık turşum da kalmadığından ben biber turşusu koydum, salatalık kesinlikle daha guzel oluyor)
- Yarım cay bardağından eksik zeytinyağı, nar ekşisi, kuru sumak (ben yine nar ve sumak ekşileri kullandım ki teyzem de ozellikle bunları kullanmamı tavsiye etti. Tabi olmayanlar icin limon suyu kullanabilir)
- Patatesleri haşlayın, soyarken benim gibi elinizin yanmasını istemiyorsanız ılımasını bekleyin. Salata kasesine patatesleri kup kup doğrayan. Uzerine soğanı, biberleri maydonuzu ve salatalık turşusunu doğrayın.
- Kucuk bir kasede zeytinyağı, ekşi ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın. Bu sosu ben cok az su katarak biraz actım.
- Salatanın uzerine sosu gezdirip tum malzemeye karıştırın