Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patates Mantısı Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba değerli takipcilerimiz bugun sizlere harika bir gorselliği ile on plana cıkan Patates Mantısı Tarifi ile sizlerleyiz. Davet sofralarına yakışacak bu lezzeti biz sizlere yılbaşı sofranız icin oneririz. Yapımının kolay olması da ayrıca bir ozellik katıyor tarife, kısa surede hazırlatacağınız bu lezzeti emin olun davet ettiğiniz sevdikleriniz de cok beğenecek. Patetesi haşlarken isterseniz celik bir tencereye az bir su ile, ocağa alıp altındaki su kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra cok kısık ateşte haşlama tekniğimi kullanabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan pataeslerle yapacağınız Patates Mantısı muhteşem bir lezzeti oluyor, tavsiye ederim. Ben salata tariflerimde ve atıştırmalıklarımda bu tekniği kullanıyorum, neticeden hep menun kalmışımdır. Artık Patates Mantısı Tarifinin malzeme listesi ve hazırlanışına gecebiliriz, bereketli sofralarınız olsun..
[h=2]Patates Mantısı Malzemeleri[/h] 6 tane patates
Yarım bağ, maydanoz
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salca
[h=2]Patates Mantısı Tarifi[/h] Oncelikle patatesleri yıkayıp, bir tencereye alaılm, uzerine su koyup haşlanmaya bırakalım
Biz bu arada yarım bağ maydanozu ayıklayıp bol suda yıkayalım. Ve doğrama tahtasının uzerinde kucuk kucuk doğrayalım, bir kac dal suslemek icin ayıralım.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyalım ve pure haline getirelim, soğuduğundan emin olduktan sonra icine kıyılmış maydanozu, karabiberi, kırmızı biber ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım. Hazırladığımız harctan yumurta buyukluğunde parcalar koparalım elimizle resimdeki goruntuyu verelim. Bir kasede dovulmuş sarımsakla yoğurdu karıştıralım hazırladığımız sepet şeklindeki patates tabaklarına yeteri kadar sarımsaklı yoğurt dolduralım.
Kucuk bir tavada yağı eritelim salcayı ilave edelim soteleyelim, patateslerin uzerine dokelim ve servise sunalım.
Afiyet olsun…
NOT: İc harcı icin dilerseniz kavrulmuş soğanlı kıymalı harc kullanabilirsiniz.
[h=3]Patates Topları Tarifi:[/h] Malzemeler
2 tane patates
1 limon
Tuz
1 kase kaşar rendesi

Yapılışı
Patatesleri haşladıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın ardından butun malzemeleri karıştırarak yoğurun ( kesinlikle blendr kullanmayın) elinizle yoğurun ardından toz biber, dereotu, haşlanmış havuc kullanarak renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun..
BAŞKA BİR TARİF:
MALZEMELER
5-6 adet patates
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet limon
Tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Salata Tarifi
Patatesler yıkanıp iyice haşlanır. Kabukları soyulur. Ren­delenir. Nane, kırmızı pul biber, karabiber, limon suyu, tuz ve sıvı yağ eklenip iyice yoğurulur. Cevizden buyuk parcalar ha­zırlanıp top top yapılır. İncecik kıyılmış taze soğan ve mayda­noz bir tabağa konur. Ve bu toplar bu karışımda yuvarlanır. Her yerine bulaşması sağlanır. Yine kıyılmış maydanoz ve ta­ze soğan karışımı servis tabağının dibine konulur ve patates topları da bu yeşilliğin uzerinde servis yapılır.