Magazin Editor
Magazin Habercisi
Malzemeler:
9 tane patates
1 kÂse salatalık turşusu
1 kÂse mısır
3 tane havuc
1 kÂse pancar turşusu
1 kÂse bezelye
yeşil soğan
maydonoz
limon
tuz
karabiber
zeytinyağı
Salata Tarifi
Başlangıc olarak patatesleri iyice yıkayıp, geniş bir tencereye koyalım, uzerine su koyup haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan patatesleri ezerek pure haline getirelim, ince doğradığımız, yeşil soğan ve maydanozu ilave edelim.
Bu arada havucun 2 tanesini rendeleyelim, tavada sıvıyağı alarak sote edelim.
Cember kalıba patates puresinin ucte birini bastırarak alalım, uzerine doğranmış pancar turşusunu alalım. Uzerine patates puresinin kalan yarısını bastırarak alalım. Tekrar pancar turşusu ve bezelyenin bir kısmını ilave edelim. Kalan patates puresinin hepsini koyalım ve bastıralım. Uzerine zeytinyağınla karıştırdığımız yoğurdu dokelim, uzerine halka doğradığımız havuc, bezelye ve mısırlarla susleyelim. Cemberden cıkarıp servise sunalım. Afiyet olsun.
9 tane patates
1 kÂse salatalık turşusu
1 kÂse mısır
3 tane havuc
1 kÂse pancar turşusu
1 kÂse bezelye
yeşil soğan
maydonoz
limon
tuz
karabiber
zeytinyağı
Salata Tarifi
Başlangıc olarak patatesleri iyice yıkayıp, geniş bir tencereye koyalım, uzerine su koyup haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan patatesleri ezerek pure haline getirelim, ince doğradığımız, yeşil soğan ve maydanozu ilave edelim.
Bu arada havucun 2 tanesini rendeleyelim, tavada sıvıyağı alarak sote edelim.
Cember kalıba patates puresinin ucte birini bastırarak alalım, uzerine doğranmış pancar turşusunu alalım. Uzerine patates puresinin kalan yarısını bastırarak alalım. Tekrar pancar turşusu ve bezelyenin bir kısmını ilave edelim. Kalan patates puresinin hepsini koyalım ve bastıralım. Uzerine zeytinyağınla karıştırdığımız yoğurdu dokelim, uzerine halka doğradığımız havuc, bezelye ve mısırlarla susleyelim. Cemberden cıkarıp servise sunalım. Afiyet olsun.