Magazin Editor
Magazin Habercisi
Pancarlı Buğday Kısırı nasıl yapılır veMalzemeleri
Buğdayı Haşlamak icin Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 su bardağı pancar suyu (4 adet pancardan suyu cıkarılacak)
2 – 2,5 su bardağı su
İci icin Malzemeler
2 diş sarımsak
1 avuc ceviz – dovulmuş
2 adet pancar – haşlanmış, kup doğranmış
5 dal taze soğan
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru nane
Pul biber
½ adet limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
4 adet haşlanmış pancarı rondodan gecirin.
Bir kasenin uzerine tel suzgeci yerleştirin ve rondodan gecirdiğiniz pancarları icine alın. Pancarları bir spatula yardımıyla ezerek sularını cıkartın.
Bir tencerede pancar suyu ve sıcak suyu karıştırıp buğdayı ilave edip kaynatın.
Buğdaylar pişince soğumaya bırakın.
Buğday soğuyunca derin bir kaseye alın ve icerisine sırasıyla; limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın ve buğdaylı karışıma ilave edin.
1 avuc cevizi kıyın ve kısıra ilave edin.
Ilık ya da soğuk servis edin.
Buğdayı Haşlamak icin Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 su bardağı pancar suyu (4 adet pancardan suyu cıkarılacak)
2 – 2,5 su bardağı su
İci icin Malzemeler
2 diş sarımsak
1 avuc ceviz – dovulmuş
2 adet pancar – haşlanmış, kup doğranmış
5 dal taze soğan
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru nane
Pul biber
½ adet limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
4 adet haşlanmış pancarı rondodan gecirin.
Bir kasenin uzerine tel suzgeci yerleştirin ve rondodan gecirdiğiniz pancarları icine alın. Pancarları bir spatula yardımıyla ezerek sularını cıkartın.
Bir tencerede pancar suyu ve sıcak suyu karıştırıp buğdayı ilave edip kaynatın.
Buğdaylar pişince soğumaya bırakın.
Buğday soğuyunca derin bir kaseye alın ve icerisine sırasıyla; limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın ve buğdaylı karışıma ilave edin.
1 avuc cevizi kıyın ve kısıra ilave edin.
Ilık ya da soğuk servis edin.