[h=2]Oklava Sarması Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 13 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
- 1 buçuk yemek kaşığı margarin yada tereyağ Ben margarin kullandım
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1-2 damla limon
- Öncelike şerbetimizi kaynatalım ,iyice kaynadıktan sonra limon damlayalım, soğumaya bırakalım .
- Diğer yandan uygun bir borcamı yağlayalım.
- Sonra baklavalık yufkalardan kısa tarafı bize gelecek şekilde yağlayalım.
- Üzerine ceviz serpelim ,sonra ince bir oklava yardımı ile sarıp büzelim.
- Bu işlemi yufkalarımız bitene kadar devam edelim .
- En son margarini bi tavada eritip üzerlerine dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 25- 30 dk pişirelim .
- Üzeri kızarınca fırından alıp ilk sıcağı gittikten sonra şerbetini dökelim.
- Soğuyunca servis edelim afiyet olsun