Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Nohut corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 1 su bardağı suzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 100 g kuzu eti (Zar şeklinde doğranmış)
- 8 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Eti tencereye alın, uzerine su ilave edip, haşlayın. Eti haşladıktan sonra suyun icinden suzerek alın. Suyu ılınmaya bırakın.
- Suzme yoğurt, un ve ılık et suyunu bir tencerede cırpıcı ile puruzsuz bir kıvam alana kadar cırpın. Tencereyi ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca nohut ve eti ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. İcine dereotu ve naneyi ekleyip, ocağın altını kapatın. Corbanın kesilmemesi icin tuzunu en son ilave edin.
- Tereyağını bir sos tavasında eritin ve pul biberi hafifce kızdırın. Tereyağlı pul biberi corbanın uzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
- Etli nohut corbasını, pirinc pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Vaktiniz varsa, nohutu bir gece onceden suda bekletin. Boylece daha cabuk pişecektir.
- Et ve nohutları duduklu tencerede pişirmek sureyi kısaltacaktır.
- Corbayı tahta kaşık ile karıştırın. Tortu oluşumunu onlemek icin, bir kez mikserden gecirebilirsiniz.
- Sosu hazırlarken kekik, nane gibi baharatlar ilave edebilirsiniz.
- Corbanın sosunu, servis esnasında ekleyin.
- Nohut corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Yuksek oranda lif iceren bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.