Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mantar Salatası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Sevgiler E-tarifler ziyaretci ve takipcilerimiz, E-tariflerde yeni bir tarif, alternatif bir tarif, atıştırmalık bir tarif.. Mantar sevenlere guzel bir salata tarifi. Taptaze yeşillikleriyle ve sebzeleriyle guzel tarifimiz sizlerle buluşuyor. İcerisinde doyurucu dolmalık fıstık, havuc, kuşuzumu, kaşar peyniri, dere otu, kırmızı biber, … Hepsi birbirinden faydalı. Hepsinin ayrı ayrı gorevi var. İşte bu tarifte bu butun faydalı şifalı bitkileri ve sebzeleri bir araya geldi. Kalori almak istemiyorum diyenler icin de guzel bir zeytinyağlı yemek tarifidir. Zeytinyağlı olup ağır bir tarif değildir. Yağların padişahı zeytinyağı, hafif olmasını sağlıyor. Bu tarif zengin vitaminler, doygun mineraller, şahane gorunumu ve aromalarıyla karşımızda. Yapımı oldukca basittir. Denemekte fayda var. Alternatik bir tat; Mantar Salatası… En guzel sunumuyla sizlerle…
[h=2]Mantar Salatası icin Malzemeler[/h] • 400 gram kucuk boy mantar
•1 adet havuc
•1 adet kucuk boy kırmızı biber
•4 corba kaşığı zeytinyağı
•2 corba kaşığı dolmalık fıstık
•2 corba kaşığı kuşuzumu
•100 gram eski kaşar peyniri
•2-3 dal dereotu
•Tuz, karabiber
[h=2]Mantar Salatası Tarifi[/h] Mantarları dorde bolun. Havucu temizleyip minik kupler halinde doğ­rayın. Biberi ince kıyın. 2 corba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarı ekleyip suyunu salıp cekene dek kavurun ve tavadan alın. Kalan yağı tavaya koyup, havucu birkac dakika soteleyin. Uzerine biberi ekleyin. İki dakika sonra ocaktan alın ve mantara ilave edip, soğumaya bırakın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yuzeyli bir tavada rengi donene dek kavurun. Kuşuzumunu ılık suda 15 dakika bekletip, suzun. Kaşar peynirini kucuk kupler halinde kesin. Soğuyan mantarlı karışımın uzerine dolmalık fıstık, kuşuzumu, peynir, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Daha sonra kucuk kaplara paylaştırın. Dere­otu ile susleyerek servis yapın. Afiyet olsun.