[FONT="][h=3]Madımak tarifi için malzemeler[/h]
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
Madımakları ayıklayın ve yıkayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi de küçük doğrayıp ekleyin. Madımakların suyunu süzüp ekleyin. Yemeğin pişmesine az kala ince bulguru ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ilık servis yapın.
Çorak toprakların en güzel otlarından biridir madımak. Her türlü pişirim şekliyle dahi lezzetinden bir şey kaybetmez.
[/FONT]
- 500 gr madımak
- 2 soğan
- 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 domates
- 4~5 sivri biber
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Tuz
[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]
[FONT="][h=3]Madımak Nasıl Yapılır[/h]Madımakları ayıklayın ve yıkayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. İnce doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi de küçük doğrayıp ekleyin. Madımakların suyunu süzüp ekleyin. Yemeğin pişmesine az kala ince bulguru ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Ilık servis yapın.
Çorak toprakların en güzel otlarından biridir madımak. Her türlü pişirim şekliyle dahi lezzetinden bir şey kaybetmez.
[/FONT]