Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lahana Makarnası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • Yaklaşık 1/2 orta boy lahana (kişi başı iki avuc kıyılmış lahana)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı Sos İcin:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kadar konserve soyulmuş domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1/2 cay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı kekik
  • 1 cay kaşığı pul biber
[h=3]Lahana Makarnası Nasıl Yapılır[/h]
  • Once kıymalı sosu hazırlamak icin sarımsakları soyup incecik rendeleyin.
  • Bir tava icerisinde sıvı yağı ısıtıp sarımsakları cok az soteleyin.
  • Kıymayı ekleyip rengi donene ve tane tane oluncaya kadar kavurun. Yemeklik kup şeklinde doğranmış soğanlari ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri de ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve baharatları ilave edin. nKısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Lahananın dış yapraklarını atıp enlemesine ustten 1/3'unu kesin.
  • Kestiğiniz parcayı ortadan 2'ye bolun. Yaprağın sarılı olduğu yonde 7-8 mm inceliğinde uzun şeritler halinde dilimleyin.
  • Lahananın sadece dıştaki kısımlarını dilimleyin, icteki kısa ve sert bolumleri ayırıp salata veya corbada kullanın.
  • Buyukce bir teflon tavada harlı ateşte yağı ısıtın. Sonra şeritler halinde kıyılmış lahanaları ve 1 cay kaşığı tuzu ekleyin. Surekli karıştırarak 3-4 dakika soteleyin.
  • Biraz yumuşayıp ucları hafif kahverengi olan lahanaları tabaklara paylaştırın.
  • Uzerlerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirip servis edin.
Ana yemeklerde sunabileceğiniz pratik makarna tarifleri mi arıyorsunuz? Ozel sos eşliğinde sunulan kremalı mantarlı makarna tarifine goz atabilirsiniz.