- Yaklaşık 1/2 orta boy lahana (kişi başı iki avuc kıyılmış lahana)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı Sos İcin:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram kadar konserve soyulmuş domates
- 1-2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 cay kaşığı tuz
- 1/2 cay kaşığı karabiber
- 1 cay kaşığı kekik
- 1 cay kaşığı pul biber
[h=3]Lahana Makarnası Nasıl Yapılır[/h]
- Once kıymalı sosu hazırlamak icin sarımsakları soyup incecik rendeleyin.
- Bir tava icerisinde sıvı yağı ısıtıp sarımsakları cok az soteleyin.
- Kıymayı ekleyip rengi donene ve tane tane oluncaya kadar kavurun. Yemeklik kup şeklinde doğranmış soğanlari ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
- Doğranmış domatesleri de ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve baharatları ilave edin. nKısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Lahananın dış yapraklarını atıp enlemesine ustten 1/3'unu kesin.
- Kestiğiniz parcayı ortadan 2'ye bolun. Yaprağın sarılı olduğu yonde 7-8 mm inceliğinde uzun şeritler halinde dilimleyin.
- Lahananın sadece dıştaki kısımlarını dilimleyin, icteki kısa ve sert bolumleri ayırıp salata veya corbada kullanın.
- Buyukce bir teflon tavada harlı ateşte yağı ısıtın. Sonra şeritler halinde kıyılmış lahanaları ve 1 cay kaşığı tuzu ekleyin. Surekli karıştırarak 3-4 dakika soteleyin.
- Biraz yumuşayıp ucları hafif kahverengi olan lahanaları tabaklara paylaştırın.
- Uzerlerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirip servis edin.
Ana yemeklerde sunabileceğiniz pratik makarna tarifleri mi arıyorsunuz? Ozel sos eşliğinde sunulan kremalı mantarlı makarna tarifine goz atabilirsiniz.