Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kabuğunu soyduğunuz yerelmalarını ceviz buyukluğunde kesip yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletin.
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havucları ekleyin. 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları, salcaları ve domates rendesini ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, guzel bir sos elde edene kadar pişirin. Birkac kez karıştırdıktan sonra tarcın cubuğunu, tuzu, kuş uzumlerini, unu ve yer elmalarını ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yer elmalarını ortecek kadar sıcak su ekleyin.
Once yuksek ateşte 2 dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu uzerine gezdirin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Servis etmeden once kıyılmış dereotu serpin ve ılık servis yapın.