Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuş uzumlu ve tarcınlı yer elması

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg yer elması
  • 1 limonun suyu
  • 1 cay bardağı zeytinyağı
  • 10 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy havuc (Dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salcası
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 adet tarcın cubuğu
  • 2-3 yemek kaşığı kuş uzumu
  • Tuz
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)

  • Kabuğunu soyduğunuz yerelmalarını ceviz buyukluğunde kesip yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletin.
  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havucları ekleyin. 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları, salcaları ve domates rendesini ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, guzel bir sos elde edene kadar pişirin. Birkac kez karıştırdıktan sonra tarcın cubuğunu, tuzu, kuş uzumlerini, unu ve yer elmalarını ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yer elmalarını ortecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Once yuksek ateşte 2 dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu uzerine gezdirin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Servis etmeden once kıyılmış dereotu serpin ve ılık servis yapın.