Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kumpir Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba, E-Tarifler takipcileri bugun sizlere Kolay Kumpir Tarifi ile sizlerleyiz. Kumpiri sevmeyeniniz yok, kumpir Anadolu’nun bir cok yoresinde patatese kumpir derler. Mutfaklarımızda yeterli donanım olmadığı icin bu guzel yemeği daha cok dışarda tuketiriz. Bugunku tarifimizle size evde kumpir yapabilme zevkini tattıracağız. Gorsel olarakta cok seveceğinize bu tarif cok kolay ve pratik bir oğle yemeği olarak duşunebilir ve uygulayabilirsiniz. Yan yemek olmaktan cıkabilecek bir tarif, ana yemek olarak oğle oğunu kıvamında aynı zamanda.
Kolay Kumpir Tarifi ile oğle menunuzu yaptınız yendi sıra geldi tum ailenin bir arada olduğu oğune, akşam yemeği Turk kadınlarının en onem verdiği oğundur. Tatlısından tuzlusuna her şeyi yapmaya calışır. Sevdiklerini memnun edebilmek icin. Beyler kıymet bilelim. Ana yemek icin, et yemekleri kategorimize bakabilir fikir alabilirsiniz.
Corba tarifleri kategorimizden lezzetli bir corba secebilirsiniz. Sofraların tacsız kralı icin salata tariflerine bakabilirsiniz. Vitamin deposu corba tarifleri icin corba tarifleri kategorisine goz atabilir. Prens ve prenseslerimiz icin pasta tariflerinden bir tanesini secebilirsiniz. Başka bir tarif icin goruşmek uzere, kolay gelsin…
[h=2]Kumpir Tarifi icin malzemeler[/h] 1 kilo patates (haşlamalık)
200 gram, sosis,
3 tane domates,
1 Kase rende kaşar peyniri,
2 corba kaşığı tereyağ,
Tuz
Yarım cay bardağı sıvıyağ,
1 kutu mısır konservesi,
6 tane kornişon turşusu,
Ketcap-Mayonez,

[h=2]Kumpir Nasıl Yapılır[/h] Oncelikle patatesleri yıkayalım, bir tencereye alalım uzerine su ilave edelim ocağa alalım haşlanmaya bırakalım. Haşlanan patatesleri soyalım, ezelim icine 2 yemek kaşığı tereyağ ve tuz ilave edelim hamur yoğurur gibi yoğuralım. Yağladığımız borcama pureyi eşit bir şekilde yayalım. Uzerine rende yaptığımız 1 kase kaşar peynirini serpelim. Rende yaptığımız domatesleri bir tavaya alalım, yarım cay bardağı sıvı yağı ekleyelim soteleyelim icine kucuk doğradığımız sosisleri ekleyelim pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra borcama peynirlerin uzerine kaşık kaşık borcamın her yerine gelecek şekilde dokelim. 6 tane kornişon turşusunu kucuk kucuk doğrayalım bir kaba alalım uzerine mısır tanelerini ilave edip karıştıralım, domates ve sosisli harcın uzerine eşit bir şekilde dağıtalım. Ketcap ve mayonezle susleyelim, dilerseniz uzerine zeytin, haşlanmış bezelye, salam gibi malzemelerle servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun….