Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kısır

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 su bardağı koftelik bulgur
  • 2 domates
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 3 taze soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3 dal maydanoz
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 1 tatlı kaşığı domates salcası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı pul biber
  • 1 kase kıyılmış kıvırcık marul
  • 2 corba kaşığı nar tanesi
  • Tuz
[h=3]Kısır Nasıl Yapılır[/h]
  • Bulguru bir kaba alıp uzerini ortecek kadar sıcak su ekleyin.Suyu tamamen cekene kadar bekletin.
  • Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.1 kaşık yağda soteleyin.Biberleri temizleyip kup şeklinde doğrayın.
  • Taze soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın.Domatesleri soyup doğrayın.
  • Hazırladığınız tum malzemeyi,salcaları ve sotelenmiş soğanı bulgura ekleyip harmanlayın.
  • Kalan yağ,limon suyu ve baharatı ilave edip karıştırın.Servis tabağına alıp nar taneleri ve kıvırcık marul ile susleyip servis yapın.