- 2 su bardağı koftelik bulgur
- 2 domates
- 1 sarı dolmalık biber
- 3 taze soğan
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 3 dal maydanoz
- 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salcası
- 1 tatlı kaşığı domates salcası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 cay kaşığı karabiber
- 1 cay kaşığı pul biber
- 1 kase kıyılmış kıvırcık marul
- 2 corba kaşığı nar tanesi
- Tuz
[h=3]Kısır Nasıl Yapılır[/h]
- Bulguru bir kaba alıp uzerini ortecek kadar sıcak su ekleyin.Suyu tamamen cekene kadar bekletin.
- Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.1 kaşık yağda soteleyin.Biberleri temizleyip kup şeklinde doğrayın.
- Taze soğan ve maydanozu temizleyip doğrayın.Domatesleri soyup doğrayın.
- Hazırladığınız tum malzemeyi,salcaları ve sotelenmiş soğanı bulgura ekleyip harmanlayın.
- Kalan yağ,limon suyu ve baharatı ilave edip karıştırın.Servis tabağına alıp nar taneleri ve kıvırcık marul ile susleyip servis yapın.