[h=2]Kısır Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2, 5 su bardağı kısırlık(köftelik bulgur)
- 2, 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 dal kıvırcık
- 1 tane domates
- 1 tane salatalık
- İlk olarak köftelik bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökelim.
- Kapağını kapatıp yumuşamaya bırakalım.
- O dinlenirken tavaya yağ dökelim ve 1 adet küp küp doğranmış soğanı ilave edelim soğanlar pembeleşmeye başlayınca 2, 5 yemek kaşığı salça ilave edelim biraz karıştırıp alalım.
- Yumuşamış olan bulgurun üzerine salça ile kavurduğumuz soğanı ekleyelim. İyice yoğuralım.
- Daha sonra kıvırcık, salatalık ve domatesi küp küp doğrayalım.
- Yoğurduğumuz kısıra ilave edelim ve karıştıralım.
- Tuz ve biber atalım, isteğe göre limon ve nar eşkisi sıkıp servis edelim.