Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kısır Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Kısır, ozellikle hanımların 5 cayı davetlerinin vazgecilmez ikram ceşitleri arasında yer alır. Pek cok farklı yemek tarifleri sitesi bir cok farklı kısır tarifleri hazırlar. Asıl olan en cok malzemenin kullanıldığı kısır tarifinin en guzel kısır olmasıdır. Ben kısır yapacağım zaman en cok dikkat ettiğim konulara değinmek istiyorum. Bir kere kısır malzemesinin baş tacı olan bulguru mutlaka kırık bulgurdan secerim ve ılık su ile uzun sure bulguru demlerim. İcine bulabildiğim kadar malzeme koyarım. Ozellikle minik kornişon turşuları olabildiğince ufak ufak doğrarsanız kısırın icine cok yakışır. Bol kırmızı pul biber ve diğer baharatlar kısıra tat veren oğelerden biri. Bunun yanında limon suyu yanında bence mutlaka nar ekşisi kullanın zira nar ekşisi kısıra nefis bir lezzet katıyor. Ancak cok fazla nar ekşisisi dokerseniz kısırın rengi koyulaşır unutmayın. En guzel ikram ceşitlerinden biri olan kısır yanında farklı hamur işleri, kurabiye, borek, kek yapmak isterseniz yemek sitesi olarak size bir cok tarif derledik, sitemizden arama yaparak bulabilirsiniz.
[h=2]Kısır Tarifi icin malzemeler[/h] * 2 su bardağı ince bulgur
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 2 tatlı kaşığı kuru nane
* 2 corba kaşığı domates salcası
* 2 corba kaşığı biber salca
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 cay kaşığı karabiber
* 1 cay kaşığı kırmızıbiber
* 1 cay kaşığı pulbiber
* 1/2 cay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* Salata yaprakları
[h=2]Kısır Tarifi[/h] 1 – Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın.
2 – Bulguru bir tencereye koyun.Uzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun.Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu cekmesi icin bekletin.
3 – Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salcası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları icinde servis yapın
[h=4]BAŞKA BİR TARİF[/h] MALZEMELER :
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12-15 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz – dereotu
4-5 sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 limon
2 cay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 marul
[h=4]Kısır Hazırlanması:[/h] 1 Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
2 Uzerine 2-3 bardak kaynar su dokulup kapak kapatılır.
3 Soğan, maydanoz, dereotu, domates biber yıkanıp kucuk kucuk doğranır.
4 Bulgur kabarınca, rendelenmiş kuru soğan, tuz, kırmızı biber konup biraz yoğrulur.
5 Hazırlanan sebzeler katılır.Zeytinyağ ve Limon suyu ilave dilip karıştırılır,
6 Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.
Kısa Bilgi :
Acımış tereyağını elma kabukları 1-2 cay kaşığı tane karabiber dort parcaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip suzunu Kullanılır hale geldiğini goreceksiniz.
[h=4]BAŞKA BİR KISIR TARİFi[/h] Malzemeler
1/2 kg. İnce bulgur
1/2 demet Nane
4 adet Domates
3-4 adet Yeşil biber
1 demet Yeşil soğan
1 corba kaşığı Biber salcası
1 demet Maydanoz
2 adet Limon suyu
Yeterince Tuz
Yeterince Karabiber
Yeterince Kırmızı biber
[h=5]Kısır Hazırlanışı[/h] Derince bir kaba konulan bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. Diğer tarafta yeşil soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşil biber kucuk kucuk doğranır. Islanmış bulgurumuza once salca, yağ, tuz, limon suyu baharatlar konularak karıştırılır. Daha sonra yeşillik, biber ve domates konularak karıştırılır. Mevsimine gore marul, haşlanmış lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.
Hulya Adlı Uyemizin Onerisi:
arkadaşlar size tavsiyem kısırı yaparken bulguru ıslatıp bekletmeyin şişer ve pilav gibi olur.tam tersi az sıcak su ile ıslattıktan sonra salca ve domates rendesi ile yuğurun ve doğranmış yeşillikleri en son ekleyin lezzet farkını goreceksiniz.
Zerrin Adlı Uyemizin Onerisi:
su ılık değil kaynar olmalı, bulguru once salcayla karıştırıp sonra yeşillikleri katmamalıyız, hepsini birlikte atmalıyız, baharatları bulgurun uzerine değil salcanın uzerine katmalıyız ve yağı da salcayla birlikte kullanmalıyız direk değil. baştan sona yanlış tarif vermişsiniz. ayrıca ne kadar yoğurursanız tadı o kadar guzel olur ve kolayca ciğ kofte şeklini verebilirsiniz.

Ayşe Adlı Uyemizin Onerisi:
Tariflerin hepsi guzel, ben genelde kuru soğanı yeşil soğan bulamayınca kullanıyorum, nane pek kullanmıyorum pilav tadı veriyor gibi geliyor, ayrıca kısıra baharat olarak kimyonu da cok yakıştırıyorum tavsiye ederim.