Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 4 adet buyuk ve uzun patates
- 300 g brokoli
- 1 cay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Patatesleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra her birini ısıya dayanıklı folyoya veya yağlı kağıda sarıp fırında kozleyin.
- Bu arada brokolileri kucuk kucuk doğrayıp, sirke ilave edilmiş kaynar suda en fazla 5 dakika haşlayın. Soğuk suyun icine batırıp cıkartın.
- Patatesler haşlanınca boyuna ikiye kesin. Kaşık yardımı ile icini hafifce cıkartıp, oda ısısında yumuşamış tereyağı ile birlikte karıştırın.
- Ayrı bir kapta haşlanmış bezelyeyi, brokolileri, tuzu, baharatı ve rendelenmiş peyniri harmanlayın.
- Patateslerin icini sebzeli ve peynirli karışımla doldurun.
- Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak servis yapın.