Magazin Editor
Magazin Habercisi
Calışan insanların hemen hepsi icin sanırım pazar kahvaltıları ozel. Bizim icin de oyle. Hafta ici ekmek arası yaptığım ya yumurta ya peynir-domatesi ancak işyerinde yiyebiliyorum. Bu yuzden pazar gunu olunca acaba kahvaltıya ne yapsam diye hep değişik, ozlediğimiz lezzetler duşunuyorum. Bunlardan birkacı: gozleme, patatesli yumurta bazen poaca, menemen veya yukarda gorduğunuz karmen yani karışık menemen.
İlk yaptığımda hem sarımsak kullanmamıştım hem de domatesi cok fazla olduğundan sucukların tadı kaybolduğu icin eşim pek beğenmemişti. Daha sonra bu hali ile kendime yaptım, eşim tadına baktığında o halini cok sevdi ve arada yapmamı istiyor. Lezzeti cok guzel, kahvaltılık fikir olması acısından sizinle de paylaşmak istedim.
Miktar yazmıyorum, zevkinize gore ayarlarsınız.
Malzemeler:
Hazırlanması:
İlk yaptığımda hem sarımsak kullanmamıştım hem de domatesi cok fazla olduğundan sucukların tadı kaybolduğu icin eşim pek beğenmemişti. Daha sonra bu hali ile kendime yaptım, eşim tadına baktığında o halini cok sevdi ve arada yapmamı istiyor. Lezzeti cok guzel, kahvaltılık fikir olması acısından sizinle de paylaşmak istedim.
Miktar yazmıyorum, zevkinize gore ayarlarsınız.
Malzemeler:
- Sucuk (biz sucuğu kendimiz yapıp buzlukta saklıyoruz)
- Sarımsak
- Biber (biz biber ve sarımsakğını bol seviyoruz)
- Domates (domates miktarını menemen kadar bol tutmayın)
- Yumurta
- Tuz,karabiber,pulbiber,sıvıyağ
Hazırlanması:
- Sarımsakları soyup minik minik doğrayın, biberleri de cok kucuk olmayacak şekilde doğrayıp biraz yağ ile ocakta cevirin.
- Uzerine sucuklarını atın ve sucukların sularını cekmesine izin vermeyecek şekilde iki yuzunu de pişirin
- Kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri tavaya alın ve domatesler pişene kadar arada cevirerek ve tavanın ağzını kapatarak pişirin
- Tuzunu, karabiberini ve pulbiberini atıp karıştırın. Uzerine ister yumurtayı kırıp dağıtmadan tavanın ağzını kapatarak pişirin ister yumurtayı bir tabakta cırparak ekleyin.
- Sıcak sıcak tuketin.