Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Kahvaltılık Cikolatalı Pankek Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Kahvaltılık Cikolatalı Pankek Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 2 yumurta
- 1 cay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım cay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı sut
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Kahvaltılık cikolata
- Yumurta ve şekeri kopurunceye kadar mikserle cırpın.Sonra icine sıvı yağı ekleyin karıştırın.
- Ardından sutu ekleyip birkac saniye cırpıp un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip iyice cırpın topak kalmasın.
- Ocağı acıp tavayı ocağa alalım tava ısınınca fırcayla cok az yağ surelim.
- Ardından kaşıkla hamuru istediğiniz buyukluğe gelene kadar dokun.
- Hamur istediğimiz buyukluğe gelince durup pişmesini bekleyelim.
- Uzeri goz goz olunca cevirin. Diğer tarafını da pişirin.
- Ocaktan alın hamurunuz bitene kadar devam.
- Bir tane pankeki alıp uzerine cikolata surup diğer pankeki uzerine kapatın.
- Butun pankeklere aynı işlemi yapalım. Afiyet olsun.