Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kabak pureli pankek

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 cay bardağı sut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 dilim bal kabağı (Haşlanıp pure yapılmış)
    Uzeri icin
  • Tereyağı
  • Minik doğranmış bal kabağı
[h=3]Kabak pureli pankek Nasıl Yapılır[/h]
  • Pankek hamuru icin; derin bir kap icinde yumurtaları, unu ve sutu iyice cırpın. Eritilmiş tereyağını ve bal kabağı puresini ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz bal kabağını minik kupler halinde doğrayarak da ekleyebilirsiniz.
  • Tavayı ısıtın, cok az sıvı yağı surun. 1 kaşık kadar pankek karışımını tavaya dokup, 1 dakika kadar pişirin. Ortası goz goz olmaya başladığında spatula ile ters cevirip, 30 saniye kadar daha pişirin.
  • Pankekleri bir servis tabağına alın. Diğer pankekleri de aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı cok az yağ ile yağlayın. Tavanın aşırı kızmaması icin ara sıra ateşten alıp biraz soğutun. Tereyağı ile birlikte servis yapın.