Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4-5 dilim pastırma (İkiye veya uce doğranmış)
Sosu icin:
100 g labne peyniri
75 ml krema
1 yumurta
2 dal taze kişniş (Cok ince kıyılmış)
Tuz
Hamuru icin:
100 g tereyağı (Soğuk)
200 g un
1 yumurta (Soğuk)
1/2 cay bardağı su (Soğuk)
Tuz
Hamuru icin tereyağı, un ve tuzu iyice kıyıp kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyin. Hızlıca hamuru toparlayıp strecleyin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
İc harcı icin ıspanakları, dilimlenmiş mantarları, 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavada kavurun. Ocaktan alıp tuzu ve ceviz icini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Sosu icin labneyi, kremayı, yumurtayı, tuzu ve taze kişnişi karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbınıza gore merdane ile acıp yerleştirin.
Tart hamurunun uzerine bir avuc kadar kuru bakliyat Kuru fasulye, nohut gibi) serpin. Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
Sos ile ıspanaklı mantarlı karışımı birleştirin.
On pişirmesini yaptığınız tart hamurunun icindeki bakliyatları cıkartın. Tart hamurunun icine ıspanaklı soslu karışımını dokup eşit şekilde tartın icinde dağıtın. En son taze peynirleri ve pastırmaları yerleştirin.
Tart hamurunu tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca dilimleyip servis yapın