Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ispanaklı kiş

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 500 g ıspanak
  • 10 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 cay bardağı ceviz ici
  • 50 g taze misket peynir
  • 4-5 dilim pastırma (İkiye veya uce doğranmış)
    Sosu icin:
  • 100 g labne peyniri
  • 75 ml krema
  • 1 yumurta
  • 2 dal taze kişniş (Cok ince kıyılmış)
  • Tuz
    Hamuru icin:
  • 100 g tereyağı (Soğuk)
  • 200 g un
  • 1 yumurta (Soğuk)
  • 1/2 cay bardağı su (Soğuk)
  • Tuz

  • Hamuru icin tereyağı, un ve tuzu iyice kıyıp kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyin. Hızlıca hamuru toparlayıp strecleyin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • İc harcı icin ıspanakları, dilimlenmiş mantarları, 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavada kavurun. Ocaktan alıp tuzu ve ceviz icini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Sosu icin labneyi, kremayı, yumurtayı, tuzu ve taze kişnişi karıştırın. Sosunuz hazırdır.
  • Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbınıza gore merdane ile acıp yerleştirin.
  • Tart hamurunun uzerine bir avuc kadar kuru bakliyat Kuru fasulye, nohut gibi) serpin. Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
  • Sos ile ıspanaklı mantarlı karışımı birleştirin.
  • On pişirmesini yaptığınız tart hamurunun icindeki bakliyatları cıkartın. Tart hamurunun icine ıspanaklı soslu karışımını dokup eşit şekilde tartın icinde dağıtın. En son taze peynirleri ve pastırmaları yerleştirin.
  • Tart hamurunu tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca dilimleyip servis yapın