[h=2]Ispanaklı Kabaklı Rulo Tarifi İçin Malzemeler[/h]Kek için
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 çay bardağı süt
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı k. tozu
- 1 su bardağı un
- 3 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam dereotu
- Bir avuç dolusu ceviz (İri dövülmüş )
- 200 gr sürülebilir beyaz peynir (Labne de olur)
- Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.
- Akını bir tutam tuz ile iyice kabarana kadar çırpın
- Sarılarını ıspanak püresi ve süt ile çırpın
- Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyin.
- Yumurta akını da unlu karışıma üç kerede ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru beyazları söndürmeden karıştırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 ° fırında yaklaşık 15 dk. pişirin
- Fırından çıkardığınız keki kâğıtlarına beraber rulo yapıp üzerini temiz bir havlu ile kapatın.
- Kabakları ve havucu rendeleyip tuzunu ekleyin yağda soteleyin ve soğuması için başka bir kaba alın.
- Soğuyan sebzelere peynir, dereotu ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Dinlenen keki ters çevirip kağıdını çıkarın (ben iç malzemesini serdikten sonra rulo sararken çıkardım)
- Üzerine eşit miktarda malzemesini yayın ve yine rulo. olarak sarın.