Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ispanaklı buğuluma

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg ıspanak koku ve korpe ıspanak karışımı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 cay bardağı zeytinyağı
  • 1 buyuk boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
[h=3]Ispanaklı buğuluma Nasıl Yapılır[/h]
  • Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
  • İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak koklerini iyice yıkayıp suzdukten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yuzeyli bir tencereye 1/4’unu aktarın. Uzerine bulgurun da 1/4’unu serpin. Bu işlemi uc kez daha tekrarlayın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın uzerine yayın. Uzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif cekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.