- 1 kg ıspanak koku ve korpe ıspanak karışımı
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 1 buyuk boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
[h=3]Ispanaklı buğuluma Nasıl Yapılır[/h]
- Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
- İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak koklerini iyice yıkayıp suzdukten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yuzeyli bir tencereye 1/4’unu aktarın. Uzerine bulgurun da 1/4’unu serpin. Bu işlemi uc kez daha tekrarlayın.
- Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın uzerine yayın. Uzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif cekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.