Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Haşhaşlı Islak Kurabiye

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 125 gram teremyag
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 – 3, 5 su bardağı un ( Kontrollü bi şekilde)
Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 yada 5 damla limon suyu
Üzeri için

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sarı haşhaş ( Mavide olur )
  • Süslemesi için beyaz çikolata fıstık veya fındık
[h=2]Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Öncelikle tenceremize su ve şekerimizi koyup karıştırıyoruz eriyince 10 dakika kaynatıyoruz.
  2. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğuması için kenara alıyoruz.
  3. Şerbetimizin soğuk olması gerekiyor o arada hamurumuzu hazırlıyoruz.
  4. Yoğurma kabına malzemelerimizi koyup yumuşak bi hamur elde etmek için yoğuruyoruz
  5. Hamurumuzu yağlı kağıt arasına koyup kalıpla kesiyoruz. Siz ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayabilirsiniz. Tercih size kalmış ben kalıplarla kestim üzeri için bi tabanımıza süt ve haşhaşımızı koyuyoruz.
  6. Önce süte sonra haşhaşa batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  7. 180 derecede pişiriyoruz pişince ilk sıcağı çıkınca soğumuş serbetimizi döküyoruz iyice şerbetini çekmesi için kenara alıyoruz.
  8. Şerbetini çekince benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatadan koyup fıstıkla süslüyoruz üst süslemesi sizin tercihinize kalmış