- 4 havuc
- 250 gr lazanya yaprağı
- 2 corba kaşığı hazır pesto sosu
- 50 gr tereyağı
- 1 cay bardağı un
- 3 su bardağı sut
- 1 cay bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı cekilmiş karabiber
- 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 yumurta
[h=3]Fırında pestolu havuc Nasıl Yapılır[/h]
- Havucları temizleyip rendeleyin. Lazanyaları diri kıvamda haşlayıp suzun.
- Tereyağını buyukce bir tencerede ısıtıp unu kavurun. Sut ve cırpılmış kremayı azar azar ekleyip bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alın.
- 3 kaşık kadar peyniri ayırıp kalanı ve karabiberi ilave edin. Ilınmaya bırakın. Cırpılmış yumurtaları azar azar ve surekli karıştırarak ekleyin.
- Sosun ucte birini daha sonra kullanmak icin ayırın. Hazır pesto sosu ve rendelenmiş havucu kalan sosa ilave edip karıştırın.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız sosun ucte birini yayın. Uzerine lazanya yapraklarını dizin.
- En uste lazanya yaprakları gelecek şekilde, ucer kat soslu karışım ve lazanya yapraklarını dizin.
- Ayırdığınız sosu lazanyaların uzerini ortecek şekilde gezdirin. En uste ayırdığınız 3 corba kaşığı peyniri serpin.
- Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında sos altın sarısı rengini alıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından alıp 15 dakika beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Fırında Pestolu Havuc Tarifinin Puf Noktaları Nelerdir?
- Havucları temizlemek icin bıcağın sırt kısmını kullanabilirsiniz.
- Fırını onceden ısıtın. Bu sayede her tarafın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Hazır sos kullanmak yerine, ev yapımı pesto sos tarifinden faydalanabilirsiniz.
1 Porsiyon Fırında Pestolu Havuc Kac Kalori?
- Fırında pestolu havucun bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Diyet listeleri icin uygun bir tariftir.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik fırın yemeklerine buradan ulaşabilir, mutfağınıza yeni tatlar katabilirsiniz.